Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

CKM Finland - Control & Defense

Control & Defense on CKM Finlandin oma ja täysin erillinen ohjelma. Nimensä mukaisesti Control & Defense keskittyy erilaisiin lukkoihin, kuristuksiin ja hallintaotteisiin. Mukana on myös alasvientejä ja erilaisia kontrolliotteita. 

Control & Defense ei ole mikään erillinen laji tai järjestelmä. Sitä voi pitää parhaiden ja toimivimpien hallintaotteiden ja lukkojen yhdistelmänä. Ohjelmassa pyritään myös harjoittelemaan mahdollisimman paljon tekniikoiden soveltamista, sekä käyttämistä realistisissa tilanteissa. Control & Defense sopii teknisemmän luonteensa takia erityisesti vartijoille ja järjestysmiehille. Mukana on lukkoja ja hallintaotteita, jotka ovat käytössä yleisesti esimerkiksi monien eri maiden poliisivoimilla. 

Ohjelma ei ole tällä hetkellä mukana CKM Finlandin yleisessä opetuksessa. Control & Defensen kursseja ja yksityisopetusta voi tiedustella osoitteesta info(at)ckmfinland.fi

Ohjelman tavoitteet

Control & Defense tarjoaa erilaisen lähestymisen itsepuolustukseen. Pääpaino on vastustajan hallitsemisella lukkoja ja hallintaotteita käyttämällä. On kuitenkin epärelistista olettaa että aggressiivinen vastustaja saadaan aina rauhallisesti hallintaan. Tästä johtuen mukana on myös jonkin verran suoraviivaisempia tekniikoita. Ohjelma yhdistääkin kovempia tekniikoita lukkoihin ja hallintaotteisiin. 

 

Toisen tason Cobra kontrollioteToisen tason Cobra kontrolliote